Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό (αρ. απόφασης Πολυμελούς Πρωτοδικείο Αθηνών 429/1986). Διοικείται από τη Γενική Συνέλευση και το επταμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται κάθε τρία χρόνια.

Στις 31 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος κατά την οποία  έγιναν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η σύνθεση του οποίου είναι:

Δρ. Αθηνά Φραγκούλη
Πρόεδρος

Η Δρ. Αθηνά Φραγκούλη είναι Λογοπεδικός-Λογοθεραπεύτρια (PhD). Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (ΙΨΥΠΕ). Συμμετείχε σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι τακτικό μέλος του Royal College of Speech and Language Therapists, ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών, και ιδρυτικό μέλος της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ). Διετέλεσε πρόεδρος του Confederation of European Firms, Employment Initiatives & Cooperatives for Psychically Disabled (CEFEC) και της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για την Ίδρυση της Ομοσπονδίας Κοι.Σ.Π.Ε. (Πο.Κοι.Σ.Π.Ε.). Το 2022, η Δρ. Φραγκούλη – Σακελλαροπούλου επιλέχθηκε στη λίστα Top 100 Women in Social Enterprise 2022 του Euclid Network.

Δημήτρης Σακελλάρης
Αντιπρόεδρος

Ο Δημήτρης Σακελλάρης είναι Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής και Επιστημονικά Υπεύθυνος στο Κέντρο Ημέρας για την Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο.

Χαράλαμπος Παπαϊωάννου
Γραμματέας

Ο Χαράλαμπος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το ΙΣΤ΄ Λύκειο Αθηνών. Το 1982 αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας και το 1988 από τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας. Το 1992 έλαβε το πτυχίο της 2ετούς Μετεκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή από το M.D.D.E. με βαθμό Άριστα. Το 2003 έλαβε το Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών «Aρχές και Εφαρμογές κοινωνικής Ψυχιατρικής» της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Παιδαγωγικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει διδάξει επί 2 συνεχή έτη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τομέα ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει 15 χρόνια Δ/ντής σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής , Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και σήμερα υπηρετεί ως Προϊστάμενος Δ/νσης Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ. Έχει συνεργαστεί 14 χρόνια με την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής στο Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα ως ειδικός παιδαγωγός.

Αικατερίνη Μυλωνοπούλου
Ταμίας

Η Καίτη Μυλωνοπούλου είναι Ταμίας του Δ.Σ. της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε θέματα διοικητικής υποστήριξης του φορέα με έμφαση στη διαχείριση προσωπικού και στο σχεδιασμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων με θέμα την αποασυλοποίηση, την προεπαγγελματική και επαγγελματική αποκατάσταση ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια εκπροσωπώντας το φορέα σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων. Διατελεί, επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ευρωπαϊκού δικτύου φορέων προαγωγής της ψυχικής υγείας ASKLEPIOS και του ευρωπαϊκού οργανισμού Mental Health Europe και του ελληνικού δικτύου ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ψυχικής υγείας “ΑΡΓΩ”.

Καλλιόπη Μαυρατζώτου
Μέλος

Η Καλλιόπη Μαυρατζώτου γεννήθηκε το 1951 στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο). Έχει Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ψυχιατρική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Υπηρέτησε στον χώρο της υγείας επί 30 έτη, εκ των οποίων τα 13 στην Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

 

Βασίλειος Αλεξανδρής
Μέλος

Γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1951 και αποφοίτησε από το ΙΗ Λύκειο Αθηνών. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών). Υπηρέτησε στο 251 ΓΝΑ. Υπηρεσία υπαίθρου στο Ψυχιατρείο Τριπόλεως (1982-1983). Έκτοτε ξεκίνησε μια πολυετής συνεργασίας με τον Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο. Εργάστηκε σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας της Φωκίδας και σε διάφορους ρόλους. Παράλληλα, έκανε ειδικότητα στην ψυχιατρική  (Δρομοκαϊτειο) και εκπαιδεύτηκε στην Ελληνική  Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Επί ένα χρόνο εργάστηκε στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής (τμήμα Έρευνας). Το 1990 εντάχθηκε στο ΕΣΥ (Δρομοκαϊτειο) μέχρι  το 2019. Τα τελευταία 11χρονια ήταν Διευθυντής του ΚΨΥ Κορυδαλλού του Δρομοκαϊτειου.

MΙΛΤΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
Μέλος

Ο Μίλτος Λειβαδίτης είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιατρική, στις Πολιτικές Επιστήμες και στη Νομική. Είναι διδάκτωρ Ιατρικής του ίδιου πανεπιστημίου και έχει μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία του Πανεπιστημίου Sorbonne V. Έλαβε την ειδικότητα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και έχει ασκήσει το επάγγελμα του ψυχιάτρου επί δεκαετίες από διάφορες δημόσιες και πανεπιστημιακές θέσεις. Διετέλεσε καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2013 έχει τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή.

Δημήτρης Κυριαζής
Αναπληρωματικό Μέλος

Ο Δημήτρης Κυριαζής, MD, PhD, είναι υποπτέραρχος ε.α., Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής, Ομαδικός Αναλυτής και Οικογενειακός Θεραπευτής. Απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στην Παιδοψυχιατρική (McGill, Μοntreal). Διετέλεσε Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251 ΓΝΑ. Εκπαιδευθείς την Ατομική Ψυχανάλυση και στην Ομαδική Ανάλυση στην Ελλάδα. Το κύριο επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Ψυχανάλυση και Ψυχοθεραπεία με εφήβους και ενήλικες με ζευγάρια και ομάδες. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην εφαρμοσμένη ψυχαναλυτική έρευνα σε θέματα που σχετίζονται με την κλινική Ψυχανάλυση, Θρησκεία, Τέχνες (κυρίως στη Ζωγραφική) και Νευροψυχανάλυση.
Έχει συγγράψει άρθρα (Ελληνικά-Αγγλικά) σε επιστημονικά περιοδικά πάνω σε θέματα Κλινικής Ψυχανάλυσης, Ομαδικής Ψυχολογίας, Ψυχανάλυσης και Λογοτεχνίας, όπως και του ανθρώπινου παράγοντα στο αεροπορικό ατύχημα. Σχετικές εργασίες έχει παρουσιάσει σε ψυχαναλυτικά και ψυχιατρικά συνέδρια. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχαναλυτής για ενηλίκους, παιδιά και εφήβους, ως ομαδικός αναλυτής και ως θεραπευτής ζεύγους και οικογένειας. Είναι ενεργό τακτικό μέλος μέλος της Ε.Ε.Ψ.Ψ.  και τέως πρόεδρος αυτής όπως είναι και  αναπληρωματικό μέλος της EC/IFPS.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, βάσει του καταστατικού, είναι τριετής και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2025.