Πρόγραμμα Capacity Building – Έρευνα Δράσης στον Δήμο Αθηναίων

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Α΄ Φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος CAPACITY BUILDING-ΕΡΕΥΝΑ ΔΡΑΣΗΣ για τα στελέχη του Προγράμματος Παροχής Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες Άσυλο (Εστία) του Δήμου Αθηναίων.
Επιστημονικός υπεύθυνος του εκπαιδευτικού Προγράμματος που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε τρεις συνολικά φάσεις είναι ο Χ. Πουλόπουλος, καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ και συνεργάζονται οι εκπαιδευτές: Α. Φραγκούλη Phd Λογοπεδικός, Πρόεδρος ΔΣ της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Δ. Κατσούδα MSc Ψυχοπαιδαγωγός-Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας, Κ. Σουρβίνου MSc Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Π. Τεμεκενίδου, ΜSc Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Β. Τσουγκράνη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια και οι εθελόντριες Ψυχολόγοι: Σ. Μπούζη-Φιλιππίδη και Γ. Μαρίνη.
Στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους τα 75 στελέχη του Προγράμματος που αντιμετωπίζουν μία σειρά πολυσύνθετων προκλήσεων που αφορούν θέματα στέγασης, υγείας, εκπαίδευσης, δικτύωσης και ενσωμάτωσης των προσφύγων, αναμένεται να αναπτύξουν περαιτέρω γνώσεις και δεξιότητες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, και θα εξοπλιστούν σε επίπεδο διεπιστημονικής ομάδας και δικτύωσης, ώστε να υπερβαίνουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.
Το πρόγραμμα Εστία υλοποιείται από το Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την UNHCR και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο