Πρόσκληση σε διαδικτυακή ημερίδα: «Συνηγορία και αυτοσυνηγορία στην ψυχική υγεία: Παρελθόν, παρόν, μέλλον»

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ημερίδα «Συνηγορία και αυτοσυνηγορία στην ψυχική υγεία: Παρελθόν, παρόν, μέλλον»


Σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 (Ώρες: 10.00 – 13.30) με θέμα:

“Συνηγορία και αυτοσυνηγορία στην ψυχική υγεία: παρελθόν, παρόν και μέλλον”.


Οι έννοιες της συνηγορίας και της αυτοσυνηγορίας είναι συνδεδεμένες με την ενδυνάμωση, την ανάκαμψη και την εξάλειψη του στίγματος, το οποίο αποτελεί ακόμα εμπόδιο για την ουσιαστική ένταξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Σήμερα η συνηγορία και η αυτοσυνηγορία ορίζονται διεθνώς ως πεδία δράσης για τις πολιτικές ψυχικής υγείας. Στην Ελλάδα δρουν στον χώρο αυτό ποικίλες οργανώσεις, άλλες παλιότερες και άλλες περισσότερο καινούργιες, ενώ πλέον υπάρχουν και επίσημοι θεσμικοί φορείς της Πολιτείας, που στοχεύουν στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Η ημερίδα στοχεύει στη χαρτογράφηση αυτών των φορέων και των οργανώσεων, από τις πιο παλιές, ορισμένες από τις οποίες δεν υπάρχουν σήμερα, ως τις πιο πρόσφατες. Θα συζητήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τους σκοπούς τους, τους τρόπους με τους οποίους λειτουργούσαν ή/και λειτουργούν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις δυνατότητές επίλυσής τους, αλλά και τις μελλοντικές τους προοπτικές.

Η ημερίδα αποσκοπεί στο φέρει κοντά διαφορετικούς ενδιαφερόμενους – επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εθελοντές, κοινωνικούς επιστήμονες, ερευνητές, ωφελούμενους, μέλη της οικογένειας και της κοινότητας, εκπροσώπους θεσμών και φορέων – καθώς και το ευρύτερο κοινό, ώστε να συνεισφέρει στην επικοινωνία ανάμεσά τους. 

Για να παρακολουθήσετε την Ημερίδα, παρακαλούμε πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης.

Zoom Meeting
https://zoom.us/j/97464865669?pwd=Nyt6NDk1TnQya2lNTjg0SzAremZOdz09
Meeting ID: 974 6486 5669
Passcode: 457239

Βρείτε εδώ το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Διοργάνωση: Δέσπω Κριτσωτάκη, ιστορικός, Institut national de la santé et de la recherche médicale, Paris, και Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Marie Sklodowska-Curie Individual Fellowship “Mental health advocacy: Reassessing the history of mental health organizations in the second half of the twentieth century”.

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο