Σεμινάριο EUCOMS Κολωνία 14-15.3.2024

Το εξαμηνιαίο δια ζώσης σεμινάριο του δικτύου EUCOMS (The European Community Based Mental Health Services Providers Network, www.eucoms.net) πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Μαρτίου 2023, με την συμμετοχή της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, ως εταίρου.

Η εκπρόσωπος της Δομής Θράκης, Ελευθερία Λαμπροπούλου, παραβρέθηκε στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας, με τίτλο “H ευθύνη των δημοτικών αρχών στην κοινωνική ψυχική υγεία”.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, διάφοροι ειδικοί από μη κερδοσκοπικούς και δημοτικούς φορείς της Γερμανίας παρουσίασαν θέματα όπως οι διασυνδέσεις, η συνεργασία, οι διακριτοί ρόλοι, η πολυπλοκότητα των νομικών συστημάτων και η οργάνωση των υπηρεσιών σε κρατικό και δημοτικό επίπεδο.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε η ενεργή συμμετοχή και εκπροσώπηση οργανισμών από διάφορες χώρες, μη εταίρων του EUCOMS, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μία ενδελεχή συζήτηση. Το αποτέλεσμα ήταν μια εμπλουτισμένη συζήτηση που αφορούσε τα διαφορετικά συστήματα υγείας κάθε χώρας, τον ρόλο της κοινότητας στην καταπολέμηση του στίγματος, καθώς και τις οικονομικές πτυχές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο