Σεμινάριο για την Eπαγγελματική Εξουθένωση: Αιτίες, συμπτώματα και τρόποι διαχείρισης

Δελτίο Τύπου

Σεμινάριο για την Eπαγγελματική Εξουθένωση: Αιτίες, συμπτώματα και τρόποι διαχείρισης

 

Άμφισσα, 13.12.23: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και τη Δεύτερα 11 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 10:00 – 13:00 από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος σε συνεργασία με τα Σωφρονιστικά καταστήματα Άμφισσας και Μαλανδρίνου.

Η εκπαίδευση έλαβε χώρα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δελφών και είχε ως στόχο την κατανόηση της έννοιας του εργασιακού στρες και των επιπτώσεων που έχει για το άτομο, αλλά και το επαγγελματικό πλαίσιο. Συζητήθηκαν τρόποι διαχείρισης και πρόληψης της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Την εκπαίδευση συντόνισαν επαγγελματίες ψυχικής υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος Δομής Φωκίδας και η μεθοδολογία εμπεριείχε τόσο θεωρητική όσο και βιωματική προσέγγιση. Συμμετείχαν συνολικά περίπου 80 άτομα, εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Κοινότητας που υλοποιεί η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των επαγγελματιών σε ένα απαιτητικό πλαίσιο, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής ασθένειας.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο