Σημαντική Πανευρωπαϊκή διάκριση για την ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος και την Ελλάδα!

Σημαντική Πανευρωπαϊκή διάκριση για την ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος και την Ελλάδα!

Με χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουμε ότι το πρόγραμμα Ζώντας και Μαθαίνοντας Μαζί- Ευαισθητοποίηση, Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών και ενίσχυση /ενδυνάμωση  της ψυχικής ανθεκτικότητας στις σχολικές κοινότητες  διακρίθηκε ως καλή πρακτική στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ για την ψυχική υγεία και ευεξία (ψυχική υγεία σε όλες τις πολιτικές προτεραιότητες ) και το στρατηγικό σχέδιο του Ευρωπαϊκού οργανισμού Mental Health Europe If not now, when? Mental Health Europe’s Strategic Plan

Η Δέσποινα Κατσούδα  συνεργάτης της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, και επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος θα παρουσιάσει την ελληνική συμμετοχή που επιλέχθηκε μεταξύ των 2-3 καλών πρακτικών που θα προβληθούν στη διαδικτυακή εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, 14:30-16:30, ώρα Ελλάδας:  Supporting the Mental Health & Wellbeing of Young People in Formal Education– Sharing good practices in Europe, November 29, 1.30–3.30 PM CET.

Παρακολουθείστε το webinar που θα είναι ανοιχτό και θα υποτιτλίζεται σε 26 διαφορετικές ευρωπαϊκές γλώσσες και στα ελληνικά. Δείτε το Αναλυτικό  Πρόγραμμα και εγγραφείτε έως 27/11 εδώ:

Στη συνέχεια, το Πρόγραμμα που η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος υλοποιεί συστηματικά με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  θα προβάλλεται και στην βιβλιοθήκη καλών πρακτικών στην πλατφόρμα του Θεματικού Δικτύου HPP «Ψυχική Υγεία σε όλες τις Πολιτικές» Περισσότερα:  DG SANTE Health Policy Platform

Διαβάστε το poster της ελληνικής ανακοίνωσης.

Το Θεματικό Δίκτυο HPP «Ψυχική Υγεία σε όλες τις Πολιτικές» διευθύνεται από την Mental Health Europe και είναι ανοιχτό σε ενδιαφερόμενα μέρη εντός και εκτός του τομέα της υγείας, με στόχο να ανταλλάσσουν γνώσεις και να παρέχουν συστάσεις πολιτικής σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης (ή επέκτασης υφιστάμενων) μηχανισμών και προσεγγίσεων για ολοκληρωμένες πολιτικές και δράσεις για την προαγωγή και προστασία της ψυχικής υγείας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο