Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων Ψυχικής Υγείας Νομού Έβρου

Ο Σύλλογος Οικογενειών & Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου ιδρύθηκε το 2008 για να αποτελέσει ένα πεδίο ψυχοκοινωνικής στήριξης, επικοινωνίας και αλληλεγγύης των οικογενειών των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Τα τελευταία χρόνια, τόσο η ανάγκη εκπροσώπησης και συνηγορίας των χρηστών των υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και η ανάγκη στήριξης των οικογενειών τους, οδήγησε στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου κινήματος των οικογενειών των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Οι οικογένειες συμμετέχουν πλέον ενεργά σε θεραπείες που δεν κατηγορούν την οικογένεια για την εμφάνιση της νόσου και έχουν ως στόχο να την υποστηρίξουν και να την ανακουφίσουν από την επιβάρυνση της φροντίδας του ατόμου με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στο πλαίσιο αυτού του κινήματος έχει ιδρυθεί στη χώρα μας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικογενειών Ψυχικής Υγείας, μέλος της οποίας αποτελεί ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Έβρου. Οι στόχοι του Συλλόγου είναι:

  • Η δημιουργία ενός χώρου, όπου τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους θα μπορούν να απευθύνουν τους προβληματισμούς τους, να μοιράζονται τις εμπειρίες τους, να εκπαιδεύονται, να ψυχαγωγούνται κτλ.

  • Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους

  • Η άμβλυνση του κοινωνικού στίγματος των ίδιων των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους

  • Η ενημέρωση του κοινού για θέματα ψυχικής υγείας.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο