Συμμετέχουμε στα Βραβεία Bravo Sustainability Awards 2019

H Eταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας Π. Σακελλαρόπουλος έχει τη χαρά να συμμετέχει και φέτος στα βραβεία Bravo Sustainability Awards, που αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό Κοινωνικού Διαλόγου, με στόχο την επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας από Επιχειρήσεις – ΟΤΑ – ΜΚΟ/Κοινωνία Πολιτών για την προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

H πρωτοβουλία η οποία είναι φέτος υποψήφια για βράβευση στην κατηγορία «Κοινωνία» είναι το «Πιλοτικό Πρόγραμμα ενδυνάμωσης/ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων ευπαθών κοινωνικών ομάδων 2018-2019».
Το έργο αποτελεί ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας πρόληψης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, παρέμβασης και προαγωγής της ψυχικής υγείας του μαθητικού πληθυσμού, με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες. Στόχος του Προγράμματος είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η ευαισθητοποίηση και η πρωτοβάθμια πρόληψη των ψυχοκοινωνικών διαταραχών σε σχολικές κοινότητες με ολιστικές παρεμβάσεις και χωριστές δέσμες δράσεων για μαθητές, γονείς, επαγγελματίες και φορείς, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες.

Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019, το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 51 σχολικές μονάδες των Νομών Αττικής, Φωκίδας, Φθιώτιδας και Ροδόπης – Έβρου με συνολικά 887 δράσεις σε 7.153 μαθητές, 695 γονείς και 399 εκπαιδευτικούς.

Eδώ μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το Πρόγραμμα και να μας ψηφίσετε!

Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία του Οργανισμού μας που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας!

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2019!

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο