Συμμετέχουμε στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ) συμμετέχει στην 1η Ευρωπαϊκή Αθλητική Διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα υπό την ευθύνη και το συντονισμό του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού «ΕΔΡΑ» (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων – Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.)  στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ EVENTS (European Volunteer Events for Therapy through Sports) με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συμμετέχουν 14 χώρες και 35 φορείς και ολοκληρώνεται με τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου στις 23-24/10/2018. 

Η ΕΚΨΥ & ΨΥ συμμετέχει με ομάδες ενοίκων της σε οικοτροφεία και προστατευμένα διαμερίσματα και την υποστήριξη θεραπευτών.

Στόχος είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή σύζευξη των πεδίων του αθλητισμού και της ψυχικής υγείας με την ανάδειξη της άρρηκτα συνδεδεμένης σχέσης μεταξύ τους βάσει επιστημονικών ερευνών. Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που θέτει ως στόχο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των αθλητικών και φυσικών δραστηριοτήτων στην πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας και την ενίσχυση των διαδικασιών αποκατάστασης αυτών, καθώς και τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των θεραπευτικών σχημάτων. 

Παράλληλα, η ενθάρρυνση ενός δραστήριου τρόπου ζωής των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας βοηθά στην καταπολέμηση του στίγματος μέσα από την ενίσχυση της κοινωνικής-αθλητικής τους ζωής. Προς την κατεύθυνση αυτή ενθαρρύνονται οι πολίτες να συμμετάσχουν σε όλα τα αθλήματα αλλά και στα παράλληλα καλλιτεχνικά δρώμενα χωρίς υποχρεωτική προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες για την 3μερη διοργάνωση και πρόγραμμα αυτής δείτε εδώ http://eventsproject.eu, http://www.edra-coop.gr/el/news/events2/item/117-1st-europaiki-athitiki-diorganwsi.html

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο