Συμμετείχαμε στην περιβαλλοντική δράση Let’s do it Greece

Εκπρόσωποι από την ομάδα της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στη Θράκη συμμετείχαν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece που έγινε την Παρασκευήή 22/4/2018 στις 11:00, στον  χώρο του Πλατανόδασους Αλεξανδρούπολης. Μέλη της ομάδας μας συντόνισαν παιδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια που είχαν ως στόχο τη συλλογή, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηρίων οι ανακυκλωμένες δημιουργίες εκτέθηκαν στον φυσικό περιβάλλοντα χώρο. 

Το Let’s do it Greece συνεχίζοντας το ταξίδι του στην Ελλάδα συνάντησε την ομάδα μας στη Φθιώτιδα. Ωφελούμενοι και θεραπευτές του φορέα μας μαζί με εθελοντές της πρωτοβουλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό και καλλωπισμό του πάρκου που έχει υιοθετήσει η ομάδα μας στη Λαμία μέσω του Προγράμματος «Υιοθέτηση Πράσινου Χώρου» του Δήμου Λαμιέων. Η δεύτερη δράση στο πλαίσιο του Let’s do it Greece έγινε μέσα από τη συνεργασία ενοίκων του προστατευμένου διαμερίσματος της δομής Φθιώτιδας με τον Σύλλογο δρομέων «Τραχίνα» για την καθαριότητα του Ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών.

Το Let’s do it Greece είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία νέων παιδιών με όραμα τη συλλογική σκέψη για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουμε στον πλανήτη μας και στόχο την ομαδική δράση με σύνθημα “Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας! Γίνε εσύ ή αλλαγή που περιμένεις!”

Μετάβαση στο περιεχόμενο