Συμμετοχή σε τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στη Φωκίδα

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 στις 20.00 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και θεραπευτές της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας νομού Φωκίδας συμμετέχουν στο τουρνουά 3Χ3 που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Άμφισσας «Μάκαρος». Μιλάμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία και σκοράρουμε ψηλά στην προσπάθεια εξάλειψης του στίγματος που συνδέεται με το σεβασμό της αξιοπρέπειας και την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο μπάσκετ του Συνοικισμού να παίξετε μαζί μας στο φιλικό αγώνα μπάσκετ και να γίνετε κι εσείς μέλη της ομάδας μας. Ο καθένας από εμάς αποκτά το δικό του ρόλο στην προσπάθεια! Δίνει το δικό του στίγμα!

Γιατί μιλάμε για την καταπολέμηση του στίγματος;

Παρόλο που οι προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από θέματα ψυχικής υγείας έχουν βελτιωθεί την τελευταία δεκαετία, το στίγμα και οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας παραμένουν πολύ έντονα.

Αυτό οφείλεται, κυρίως, στις κοινωνικές αντιλήψεις που υπάρχουν γύρω από τα θέματα ψυχικής υγείας και βασίζονται σε αρνητικά στερεότυπα. Οι λαθεμένες αυτές αντιλήψεις για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας συνεχίζουν να επικρατούν και να αναπαράγονται όχι μόνο στα Μ.Μ.Ε., σε επαγγελματικούς χώρους και στην εκπαίδευση, αλλά και στον τομέα της υγείας, κυρίως λόγω ελλιπούς γνώσης και ενημέρωσης.

Δραστηριοποιούμενοι ενάντια στο στίγμα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και στοχεύοντας σε συγκεκριμένες ομάδες θα μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερους και να καταπολεμήσουμε τις λανθασμένες αντιλήψεις και τα αρνητικά στερεότυπα. Οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο στίγμα και τις διακρίσεις επειδή οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας βιώνουν αυτές τις συμπεριφορές καθημερινά, με το να μην τους δίνεται πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες ή να έχουν άδικη μεταχείριση, αλλά και επειδή το στίγμα μπορεί να μειώσει την προθυμία των υπευθύνων διαμόρφωσης και χάραξης πολιτικής (policy makers) να επενδύσουν στην ψυχική υγεία. 

Για περισσότερες πληροφορίες:  2265022600 και 2265023222, email:fokida@ekpse.gr

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο