Συμμετοχή στην 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος συμμετείχε ενεργά στην 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας ΠΑΜΘ 2022 που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 9 Νοεμβρίου 2022. Υλοποιήθηκαν δράσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης, περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο φορέας μας στη Θράκη.

Οι δράσεις αφορούσαν τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και σε ενήλικες. Πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις, ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο. Επαγγελματίες ψυχικής υγείας επισκέφθηκαν σχολικές μονάδες δυσπρόσιτων περιοχών (Σαμοθράκη, Ν. Βύσσα και Οργάνη), διεξάγοντας ομάδες βιωματικού χαρακτήρα. Η δικτύωση με την κοινότητα και η ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας αποτελούν προτεραιότητα για το φορέα μας και είναι χαρά μας να συμπράττουμε σε συντονισμένες προσπάθειες με στόχο την πρόληψη των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους της ΠΑΜΘ, την Οργανωτική Επιτροπή της Εβδομάδας και τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Έβρου και Ροδόπης για την υποστήριξη στην υλοποίηση των δράσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο