Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Υπουργείο Υγείας για την ψυχολογική υποστήριξη για τους νοσούντες COVID-19, τις οικογένειές τους και το υγειονομικό προσωπικό.

H Eταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος μαζί με άλλους φορείς της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» υποστηρίζει το Πρόγραμμα του Υπουργείο Υγείας για την ψυχολογική υποστήριξη για τους νοσούντες COVID-19, τις οικογένειές τους και το υγειονομικό προσωπικό των κλινικών COVID-19.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις ΥΠΕ, τα νοσοκομεία, τις κλινικές COVID-19 και τις εξειδικευμένες μονάδες ψυχικής υγείας, οι οποίες θα παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη.

Στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται:
Άτομα που νοσούν από COVID-19 ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν υποκείμενα νοσήματα ή αναπηρία και νιώθουν αβοήθητα και ιδιαίτερα εκτεθειμένα, π.χ. έχουν άγχος, θυμό, καταθλιπτικά συμπτώματα, συνοδευόμενα από συναισθήματα ανικανότητας, απόγνωσης απάθεια και αποθάρρυνσης.

Άτομα που έχουν οικείους τους που νοσούν ή έχουν χάσει ανθρώπους από COVID-19 και είναι σε πένθος.

Άτομα με αναπηρία ή χρόνια νοσήματα που έχουν νοσήσει ή έχουν υποκείμενα νοσήματα και έχουν φόβο λόγω της πανδημίας, που επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργικότητά τους.

Άτομα όλων των κατηγοριών με αγχώδεις ή φοβικές διαταραχές ως οξεία αντίδραση στρες μετά από τραυματικό γεγονός νόσησης με COVID-19.

Άτομα όλων των κατηγοριών με ήπια κατάθλιψη.

Άτομα του υγειονομικού προσωπικού που παρουσιάζουν συμπτώματα αυξημένου άγχους, ψυχολογικής κόπωσης και burn-out.

Ενημερωθείτε εδώ για τις διαθέσιμες υπηρεσίες και τα τηλέφωνα στα οποία μπορείτε να απευθύνεστε εάν ανήκετε στις παραπάνω ομάδες και χρειάζεστε ψυχολογική υποστήριξη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο