Συμμετοχή στον 14ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ.

Μέλη και θεραπευτές της Δομής Aττικής της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, συμμετείχαν την Κυριακή 23/04/23 υπό τον συντονισμό της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ στον 14ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 11.00 έξω από το Πολιτιστικό  & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου πλησίον του Θωρηκτού «Αβέρωφ», ενώ ο τερματισμός έγινε εντός του στίβου του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Π. Φαλήρου.

Με ανυπομονησία και χαρά κάποιοι από τους συμμετέχοντες έτρεξαν στον αγώνα δρόμου 5 χλμ και κάποιοι άλλοι περπάτησαν δυναμικά την ίδια απόσταση. Όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν και παρέλαβαν και το αναμνηστικό τους μετάλλιο με μεγάλο ενθουσιασμό.

Η συμμετοχή μας ήταν κομβικής σημασίας, μιας και οι στόχοι του αγώνα Finish Line στον οποίο συμμετείχαμε είναι:

  • να καθιερωθεί μια αμοιβαία αθλητική εκδήλωση, που θα προωθεί την ιδέα του υγιούς αθλητικού συναγωνισμού.
  • να χρησιμοποιηθεί μια αθλητική εκδήλωση ως εργαλείο για την προώθηση της ένταξης των ατόμων με δυσκολίες ψυχικής υγείας στον αθλητισμό.
  • να αξιοποιηθεί ο αγώνας «Finish Line» ως κόμβος για τη διεξαγωγή παράλληλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ευαισθητοποίησης για θέματα που σχετίζονται με ζητήματα ψυχικής υγείας.

Ο Αθλητισμός για όλους υπαγορεύει τη συνειδητή επιλογή της κίνησης – άθλησης όχι για αντιπαλότητα ή ανταγωνισμό αλλά για άσκηση, συνάσκηση – ανθρώπινη επικοινωνία και για βελτίωση της ψυχοσωματικής υγείας όλων των ατόμων.

Ευχαριστούμε θερμά την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ για την πρόσκληση!

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο