Συμμετοχή της ΕΚΨΥ & ΨΥ στην επιστημονική διημερίδα «Κόλαση εντός, εκτός»

Με τρεις επιστημονικούς συνεργάτες συμμετείχε η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στην επιστημονική διημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (Ε.Μ.Π.Ε.) στις 9 και 10 Ιουνίου 2017 στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα» στο Θησείο.

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου η Αγγελική Φωτεινού, δραματοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια και κοινωνική λειτουργός, φώτισε τις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν με βάση το θέμα “ΚΟΛΑΣΗ εντός, εκτός”,  προκείμενου  να δημιουργηθεί μια ενιαία ιστορία βασισμένη σε προσωπικές ιστορίες, βιώματα και αναμνήσεις ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Μ.Ψ.Α) της Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ. στην Αττική, και πως η ιστορία αυτή έγινε επίκεντρο της  έμπνευσης για τη δημιουργία έργων ζωγραφικής, γλυπτικής  και ενός θεατρικού δρώμενου μέσα από τεχνικές δραματοθεραπείας. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η ψυχολόγος και εικαστική ψυχοθεραπεύτρια Δέσποινα Παπαϊωάννου, μιλώντας για το υλικό που παράχθηκε- μέσω της εικαστικής θεραπείας με βάση το γνωστό έργο «Κραυγή» του Μουνκ- από λήπτες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας των Μ. Ψ.Α. Φωκίδας που μετέχουν σε προγράμματα της Λέσχης Κοινωνικοποίησης. Τέλος η Άντα Παϊζη, χοροθεραπεύτρια-χοροκινιτική θεραπεύτρια μίλησε για το ταξίδι των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο προς την ίαση και θεραπευτική αποκατάσταση, μέσω της χοροθεραπείας–χοροκινητικής  θεραπείας στο Κέντρο Ημέρας για Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο της Ε.Κ.Ψ. & Ψ.Υ.

Τις εισηγήσεις διαδέχτηκε η παρουσίαση θεατρικού δρώμενου από τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας των Μ.Ψ.Α. Αττικής των Εφαρμοσμένων Προγραμμάτων Τέχνης και Θεραπείας, με την καθοδήγηση της Αγγελικής Φωτεινού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο