ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Ιτέα, 30/3/2022 – Συναντήσεις Γονέων στην Ιτέα θα πραγματοποιήσει η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας (ΚΜΨΥ) της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος νομού Φωκίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αγωγής κοινότητας του φορέα και έχει σκοπό την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση γονέων που έχουν παιδιά στην σχολική ηλικία. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει στην ενημέρωση και την ενδυνάμωση των γονέων σε βασικά ζητήματα που αφορούν στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους και στην ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου.
Οι συναντήσεις έχουν εκπαιδευτικό και παράλληλα βιωματικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθούν στον ισόγειο χώρο του Κυριακοπούλειου – Ηλιοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Ιτέας. Θα πραγματοποιηθούν τρεις (3) συναντήσεις δίωρης διάρκειας.
1. Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 και ώρα 17:30 με θέμα «Μη βίαιη Επικοινωνία»,
2.Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, ώρα 17:30 με θέμα «Αναγνώριση και Διαχείριση συναισθημάτων»
3. Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 με θέμα «Η έννοια των ορίων»
Η δράση θα συντονίζεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της ΚΜΨΥ ν. Φωκίδας.
Ο γονιός μέσα στο πλαίσιο των συναντήσεων δύναται να αναπτύξει δεξιότητες για το πώς μπορεί να μυήσει το παιδί στη γλώσσα των συναισθημάτων, πώς να διαχειρίζεται τις συγκρούσεις στην οικογένεια, πώς να οριοθετεί το παιδί χωρίς να χάνεται η συναισθηματική επαφή, πώς να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση του παιδιού, πώς να το βοηθήσει στην οργάνωση του διαβάσματός του, πώς να διαχειριστεί την αδερφική αντιζηλία και τις σχέσεις με τους συνομηλίκους.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 22650 22600
(Τηλεφωνικό κέντρο ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλλος ν. Φωκίδας) ή 697 582 3626 (πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Ιτέας)

* Για την παρουσία των συμμετεχόντων στην ομάδα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή η προσκόμιση αποτελέσματος αρνητικού self test το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί 24 ώρες πριν την εκδήλωση. Θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (π.χ. χρήση μάσκας και αντισηπτικού, τήρηση των αποστάσεων, κλπ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο