Συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος Erasmus + Breakthrough for Resilience: People, Places and Communities

Συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος Erasmus + Breakthrough for Resilience: People, Places and Communities

Το διάστημα 2 – 6 Μαΐου 2022, η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος της Δομής Φωκίδας, που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + Breakthrough for Resilience: People, Places and Communities / Ανακαλύπτοντας την Ανθεκτικότητα: Άνθρωποι, Τόποι και Κοινότητες, φιλοξένησε στην περιοχή της Άμφισσας τους Ευρωπαίους Εταίρους του Προγράμματος, από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Σουηδία και την Ιταλία.
Στόχος της συνάντησης, ήταν ο απολογισμός των μέχρι τώρα δράσεων του Προγράμματος, καθώς και η παρουσίαση σύντομων videos με θέμα την «Ανθεκτικότητα», παρουσιάζοντας μεθόδους / εργαλεία που στόχο έχουν την Ψυχική Ενδυνάμωση και Ανθεκτικότητα, που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα της δουλειάς μας.
Στα πλαίσια του προγράμματος οι Ευρωπαίοι Εταίροι γνώρισαν τον Νομό Φωκίδας μέσω επισκέψεων και ξεναγήσεων στις πόλεις: Άμφισσα, Δελφούς, Ιτέα, Γαλαξείδι.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χωράφι που απασχολούνται καθημερινά οι ένοικοι και έγινε ενημέρωση για την καλλιέργεια «Permind» που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος Προ & Επαγγελματικής Κατάρτισης σε αγροτικές καλλιέργειες.
Στις 4 Μαΐου 2022 σε πολύ όμορφο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση / εκδήλωση, όπου παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Φορέων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, ένοικοι των Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Άμφισσας, στελέχη από την Κεντρική Διοίκηση της Εταιρίας και εργαζόμενοι της Δομής.
Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2022, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στις Αόρατες Διαδρομές της Αθήνας.
Το επόμενο διάστημα θα οργανωθούν και άλλες όμορφες συναντήσεις και δράσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://resilienceproject.eu/
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

  

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο