Συνέδριο ολοκλήρωσης προγράμματος Erasmus+ Be Right

 

Η 10η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Το Συνέδριο λήξης του προγράμματος ERASMUS+ Be Right, όπου η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος συμμετέχει ως εταίρος, θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Οκτωβρίου στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων γύρω από την ψυχική υγεία. 

 

9 Οκτωβρίου/ EU Mental Health Alliance / Βρυξέλλες  

«Το μέλλον της εργασίας και η ψυχική υγεία» Διασφαλίζοντας ποιοτική εργασία σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον: σεμινάριο ανάπτυξης ικανοτήτων

Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, ο Ευρωπαϊκός Συνασπισμός για την Ψυχική Υγεία, την Απασχόληση και την Εργασία (European Alliance for Mental Health – Employment & Work) διοργανώνει ένα σεμινάριο με θέμα «Το μέλλον της εργασίας και η ψυχική υγεία».

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθεί πως οι παγκόσμιες αλλαγές στον τομέα της εργασίας επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την ευημερία και τι μπορεί να γίνει ώστε να απαντηθούν επαρκώς αυτές οι αλλαγές. Η εκδήλωση απευθύνεται σε αρμόδιους για τη χάραξη πολιτικής, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, κοινωνικούς εταίρους, εκπροσώπους φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών και οργανώσεων Συνηγορίας και Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων. Το σεμινάριο θα δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ανταλλάξουν πολύτιμες εμπειρίες και καλές πρακτικές.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση είναι διαθέσιμες (στα αγγλικά) εδώ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν στο τέλος Αυγούστου 2019. 

 

 

10 Οκτωβρίου / 10.00-13.00 Συνέδριο Λήξης Προγράμματος Erasmus+ Be Right / Βρυξέλλες

Στις 10 Οκτωβρίου 2019, το πρόγραμμα  Erasmus+ Be Right διοργανώνει συνέδριο λήξης του προγράμματος για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των εργαλείων που δημιουργήθηκαν με αφορμή την ολοκλήρωσή του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από τα δικαιώματα των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Κατά τη διάρκειά της θα συζητηθούν τα εξής:

το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας που αναπτύχθηκε και απευθύνεται σε επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας και της κοινωνικής εργασίας.

το επιτραπέζιο παιχνίδι για τα δικαιώματα στην ψυχική υγεία που στόχο έχει την εύκολη ενημέρωση των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας γύρω από το θέμα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας από τον ευρωπαϊκό οργανισμό Mental Health Europe, εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Be Right” ευρωπαϊκοί φορείς και ειδικοί με βιωματική εμπειρία.  

Για δηλώσεις συμμετοχής στο συνέδριο δείτε εδώ 

Ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

10 Οκτωβρίου Ι Mental Health Europe

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός Mental Health Europe θα φέρει γύρω από το ίδιο τραπέζι υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής, χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και βασικούς φορείς με ενδιαφέρον γύρω από το θέμα της πρόληψης της αυτοκτονικότητας που είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου). Ένα πιο αναλυτικό πρόγραμμα μαζί με πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής θα είναι σύντομα διαθέσιμα. 

 

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Be Right εδώ 

Μετάβαση στο περιεχόμενο