Συνέδριο Ομοσπονδίας “ΑΡΓΩ”: «Αναζητώντας την ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας μετά την κρίση»

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, από τις 09.00 έως τις 18.00, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι),  στην αίθουσα “Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο” η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», μέλος της οποίας διατελεί η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ&ΨΥ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Υγείας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν συνέδριο με θέμα “Αναζητώντας την ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας μετά την κρίση”.

 

Το συνέδριο εστιάζει στις επιδράσεις που προκαλούν στην ψυχική υγεία των εργαζομένων αλλά και των ανέργων οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στους χώρους εργασίας αλλά και οι καταστάσεις ανασφάλειας, burn-out και στρες, δίνοντας έμφαση στις συνέπειες των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και στους τρόπους αντιμετώπισης.

 

Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες ψυχικής υγείας θα παρουσιάσουν σύγχρονα δεδομένα και θα συζητήσουν τα ακόλουθα θέματα: οι σύγχρονες προκλήσεις στην εργασία, η επαγγελματική εξουθένωση και το εργασιακό στρες σήμερα, η απασχόληση των ευάλωτων ομάδων την περίοδο της κρίσης: εναλλακτικές προτάσεις.

Η Αντιπρόεδρος της ΕΚΨ&ΨΥ, Αθηνά Φραγκούλη, θα κάνει εισήγηση γύρω από το θέμα “Οι προκλήσεις των καιρών: ψυχική υγεία και εργασία”, ενώ η Ταμίας του ΔΣ του φορέα και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας “ΑΡΓΩ”, Καίτη Μυλωνοπούλου θα συντονίσει μία από τις τρεις βασικές ενότητες του συνεδρίου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του έργου ESTI@: Ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες στο Δήμο της Αθήνας και ενίσχυση της απασχόλησης.

[spoiler title=”Δείτε το πρόγραμμα εδώ“]

[/spoiler]

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής

 

Πληροφορίες: Τηλ. 211 11 13 992

Μετάβαση στο περιεχόμενο