Θράκη: Συμμετέχουμε στη Θεματική Εβδομάδα που υλοποιείται σε σχολεία

Συμμετέχουμε και φέτος στη Θεματική Εβδομάδα που υλοποιείται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  σε σχολεία της επικράτειας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κατά το σχολικό έτος 2018-2019. 

 

Ειδικοί ψυχικής υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, Π.Σακελλαρόπουλος, που δραστηριοποιείται στη Θράκη, επισκέπτονται στις 13, 16 και 23 Μαΐου το 5ο Γυμνάσιο και το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και το Γυμνάσιο Φερών και μίλησαν στους μαθητές και τις μαθήτριες για «Έμφυλες Ταυτότητες» και «Ανθρώπινα Δικαιώματα – Ψυχική Ανθεκτικότητα».

 

Οι δράσεις χαρακτηρίζονται από τη διεπιστημονικότητα των ομάδων που συμμετέχει, στηρίζονται στον εμπειρικό βίωμα και διαπνέονται από πρακτικές δημοκρατικής οργάνωσης του σχολείου ή της τάξης.

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι μαθητές μπήκαν σε έναν παραγωγικό διάλογο με τους συνεργάτες μας μιλώντας για τις εμπειρίες τους και καταθέτοντας απορίες, προβληματισμούς και προτάσεις γύρω από το θέμα που αναπτύχθηκε μέσα στην τάξη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο