Την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025, η χορευτική ομάδα μελών της Δομής μας στη Φωκίδα συμμετείχε στο Φεστιβάλ Χορού που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα Ιτέας, μετά από ευγενική πρόσκληση της κας Νάντιας Μαντά, Προέδρου του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ιτέας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με επιτυχία κάθε χρόνο από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας σε συνεργασία με τον Δήμο Δελφών και φιλοξενεί χορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων και σχολών χορού από τη Φωκίδα και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι φετινές εκδηλώσεις διήρκεσαν δύο ημέρες, 21 και 22 Ιουνίου 2025.
Η χορευτική ομάδα της Δομής, συνοδευόμενη από θεραπευτές, παρουσίασε νησιώτικους χορούς και απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από το κοινό. Η συμμετοχή τους ανέδειξε την αξία της συμπερίληψης και ενίσχυσε την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας και κοινωνικής ένταξης.
Η παρουσία της ομάδας στη σκηνή μετέφερε συγκίνηση και δύναμη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα: όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ψυχικής κατάστασης ή ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, έχουν θέση στην τέχνη, στη χαρά και στη συλλογική έκφραση. Η ισότιμη συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικές και κοινωνικές δράσεις αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.