Ολοκλήρωση και Αντίκτυπος Προγράμματος Erasmus+ StaGe of Mind

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος με συγκίνηση και υπερηφάνεια ανακοινώνει τη λήξη του έργου ERASMUS+ StaGe of Mind: Upskilling adults living with mental illness through multidisciplinary performing arts και παρουσιάζει τα συμπεράσματα, τα αναλυτικά αποτελέσματα,  αλλά και το συνολικό αντίκτυπο του έργου, στο σχετικό επιστημονικό άρθρο και τη σύντομη εκδοχή του.

Το έργο Stage of Mind είχε διετή διάρκεια και συμμετείχαν έξι οργανισμοί από τους τομείς της ψυχικής υγείας και των παραστατικών τεχνών από τρεις χώρες (Ισπανία, Ελλάδα και Ιρλανδία).  Στην Ελλάδα υλοποιήθηκε με τη σύμπραξη εξειδικευμένων επαγγελματιών του καλλιτεχνικού χώρου και της εμψύχωσης (Άγγελοι της Χαράς) και του χώρου της ψυχικής υγείας (ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος) και κατέληξε μέσα από τη διετή πορεία του στην παραγωγή και παρουσίαση μιας πρωτότυπης μουσικοθεατρικής παράστασης, με 52 συνολικά συμμετέχοντες εκ μέρους  της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος.

Το σανίδι του Stage of Mind κατέκτησαν συνολικά 97 συμμετέχοντες από τις 3 χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία) και οι παραστάσεις που δημιουργήθηκαν μάγεψαν το ευρύ κοινό στην Αθήνα, το Βαγιαδολίδ και το Δουβλίνο όπου ανέβηκαν, τόσο για την αυθεντική τους αλήθεια, όσο και για την καλλιτεχνική τους αξία και αρτιότητα.

Μέσα από το Πρόγραμμα StaGe of Mind οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν καλλιτεχνικές δεξιότητες, απέκτησαν πρόσβαση στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό περιβάλλον του μουσικού θεάτρου και συνέβαλαν καθοριστικά στον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου, την ευαισθητοποίηση του κοινού, την κοινωνική ενσωμάτωση και την προαγωγή της ποιότητας ζωή τους.

Μπορείτε να δείτε και να  διαμοιράσετε ολόκληρη την ελληνική παράσταση από το κανάλι μας στο Youtube.

 

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του έργου www.stageofmind-project.eu μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα και φωτογραφικό υλικό από τις παραστάσεις, ενώ σύντομα θα ανέβει και το εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Συντονίστρια του Προγράμματος κα Δέσποινα Κατσούδα στο τηλ. 210 92 21 729 (εσωτ.14) ή μέσω email community@ekpse.gr.

Το έργο υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Project number: 2020-1-ES01-KA227-ADU-095918 (01/05/2021- 30/04/2023

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο