Συμμετοχή στο 3ο Παμφθιώτικο παιδικό, αθλητικό και ποδοσφαιρικό τουρνουά

Την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, μέλη και θεραπευτές της Δομής Φθιώτιδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και ο ΚοιΣΠΕ “Ανεμώνη” συμμετείχαν στο 3ο Παμφθιώτικο παιδικό, αθλητικό και ποδοσφαιρικό τουρνουά, με παράλληλες δράσεις, μεταξύ δημοτικών σχολείων το πρωί και ποδοσφαιρικών ακαδημιών το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Κ. Καλυβίων «ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» στην Λαμία. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αρκετούς φορείς της πόλης. 

Η δραστηριότητα της δομής Φθιώτιδας αφορούσε σε εργαστήρι  με θέμα “Μαθαίνοντας τα δικαιώματά μας” και του ΚοιΣΠΕ σε εργαστήρι με θέμα “Όλη η γη μια αγκαλιά”. Στα εργαστήρια συμμετείχαν οι μαθητές όλων των σχολείων που πήραν μέρος στο τουρνουά. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί και οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.

Ταυτόχρονα με τους αγώνες και τις δύο ημέρες, εντός του γηπέδου υπήρχαν παράλληλες δράσεις, με επιδείξεις, εκθέσεις, εκπαιδεύσεις, προληπτική Ιατρική και Οδοντιατρική, παρουσιάσεις και δραστηριότητες, από Φορείς, υπηρεσίες, πολιτιστικούς, μουσικούς, επιστημονικούς συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις, διασωστικές ομάδες, για όλα τα παιδιά. Το απόγευμα της 2ης ημέρας έγινε η απονομή επαίνων και πλακετών στα παιδιά και στις Ακαδημίες που αγωνίστηκαν καθώς και στους συνδιοργανωτές,  συμμετέχοντες και χορηγούς  του τουρνουά.  

Τη βραδιά των απονομών πλαισίωσε  το Μουσικό Σχολείο Λαμίας και το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας με μουσική και χορευτική παράσταση αντίστοιχα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο